Rapper Feis doodgeschoten

Datum
dinsdag 1 januari 2019
Adres
Nieuwe Binnenweg
Plaats
Rotterdam

Bij de schietpartij raakten de 32-jarige rapper Faisal Mssyeh (artiestennaam Feis) en zijn broer gewond. Faisal Mssyeh overleed later in het ziekenhuis.

Zijn broer was daar intussen op eigen kracht aangekomen. Hij lag weken in coma.

De politie hield op het nabijgelegen Heemraadsplein zeven mensen aan, waarbij ze enkele waarschuwingsschoten lost: vier mannen tussen de 36 en 45 jaar oud, twee vrouwen (32 en 59) en een meisje van 15. Allen komen uit Rotterdam. 

Maar onder hen niet de schutter. Zes van hen zijn intussen ook weer vrijgelaten, ze hadden niets met de schietpartij te maken.

De zevende ook niet, maar hij (36) had een vuurwapen bij zich dat hij niet bij zich had mogen hebben en moet dus nog even blijven.

(We hopen dat dit niets over het gemiddelde vuurwapenbezit in de Maasstad zegt.)

Volgens de politie ging aan de schietpartij een ruzie in een horecagelegenheid aan de Nieuwe Binnenweg vooraf. Daarbij trok iemand al een vuurwapen.

De eigenaresse van de zaak zette daarop een aantal mensen buiten, onder wie de broers Mssyeh. 

Het was inmiddels 5.15 uur.

Daar kwam het opnieuw tot een confrontatie. Een donker getinte, stevig gebouwde man van 1 meter 70 à 80 met een baardje in een rode sweater trok een vuurwapen en schoot Feis in zijn rug. 

Feis liep die avond op krukken.

De schutter - volgens misdaadjournalist.nl Sivano D., volgens De Telegraaf de Kaapverdiaan Silvano M., die eerder al was genoemd als opdrachtgever van deze dubbele liquidatie in Rotterdam - rende vervolgens met een andere man naar de overkant van de straat en stapte in een grijze Toyota Yaris. Hij als bijrijder, de andere man als bestuurder. Het is de middelste auto op deze foto:


De foto is afkomstig van de camera van een ME-bus die drie kwartier voor de schietpartij toevallig langsreed. Het kenteken is niet te lezen.

Op 19 februari 2019 maakte justitie via Opsporing Verzocht de naam van de verdachte bekend: Silfano Junior M. Ook werd zijn mug shot verspreid, zonder balkje. 

Volgens een misdaadsite was M. vrijwel meteen naar Kaapverdië gevlucht en kon de politie hem daarom niet traceren. Maar hij werd in mei 2019 aangehouden. Silfano M. verbleef op de bovenverdieping van een woning in... de Hoofdstraat te Kerkrade.

De aanleiding voor hem om te schieten zou het feit zijn geweest dat M. door iemand voor 'klein' was uitgemaakt.

Volgens de politie had Feis niets met die ruzie te maken. Hij werd dus onschuldig in zijn rug geschoten terwijl hij op krukken liep.

Feis debuteerde in 2014 met het album Hard van Buiten. Gebroken van Binnen. Een jaar later zong hij een duet met Mirabelle in het tv-programma Ali B. Op Volle Toeren. Hier zijn rapdossier.

Volgens Giel Beelen is zijn dood een gemis voor de Nederlandse hiphop: 'Zo dat is ff schrikken met Feis...'

Hier de laatste beelden die Feis van het vuurwerk in Rotterdam maakte, kort voor zijn dood.

Sinds 2010 werd elke nieuwsjaarsdag een moord gepleegd, behalve in 2017.

Daders/verdachten

NaamSifano Junior Monteiro
Geboren
Overleden
 7,8
KNMI Rotterdam – 01-01-2019

Bijgewerkt: 08-05-19 16:21

Reacties (0)

Log in om te reageren