Blauwe plekken ondanks straatverbod

Datum
woensdag 11 juli 2018
Adres
Bosboomstraat
Plaats
Utrecht

Laura Korsman (24) werd gevonden in een woning waar voornamelijk vrouwelijke studenten woonden. 

Later die dag werd in Nieuwegein na een achtervolging de 31-jarige bestuurder van een zwarte, klein model Volkswagen aangehouden.

rtvUtrecht liet daarop een foto van die wagen zien aan de eigenaar van de snackbar onder de woning van Korsman en hij bevestigde dat het de wagen van haar ex-vriend was: Zamir M., die als dj werkte. 

Niet een heel succesvolle overigens, bleek uit zijn agenda. Die was sinds 2016 volkomen leeg.

Laura Korsman - afkomstig uit Werkendam, ze studeerde verpleegkunde - had het een paar weken eerder uitgemaakt, na een vakantie met hem. En die vakantie was geen 'fijne tijd' voor haar, meldde een nichtje van Korsman.

Maar M. bleef haar lastigvallen. Een keer klom hij zelfs op haar balkon; de politie haalde hem daar toen weer af. En dat was niet de enige keer dat de politie moest optreden.

Zamir M. trad daarbij hardhandig op, in ieder geval liep ze daarbij blauwe plekken op. Diezelfde snackbarhouder had ze gezien, maar hij vroeg er niet naar en zij vertelde er niet over.

Hij had al eens drie dagen vastgezeten en een straat- en contactverbod gekregen.

Panorama had enige tijd voor de moord op Korsman bericht dat M. een van de slachtoffers was van motorclub Brotherhood Catervarius uit Benschop. 

Leden van Catervarius zouden hem hebben mishandeld omdat ze een concert van hem hadden beveiligd en daarvoor nog niet betaald waren. Ze dreigden hem in zijn knieĆ«n te schieten en zijn voet af te hakken. Hij liep diverse verwondingen op.

Mogelijk was daarom zijn agenda sinds 2016 leeg.

Daarna kreeg hij een auto-ongeluk. 

Volgens sommigen en De Telegraaf veroorzaakte hij dat ongeluk zelf en opzettelijk, om zo de opgelopen verwondingen te verklaren. En anders was het een zelfmoordpoging.

Zamir M. werd in het Pieter Baan Centrum onderzocht. De conclusie: narcistisch, anti-sociaal en licht psychopatisch, 

Tijdens de zitting sprak M. afstandelijk, alsof hij een toeschouwer was geweest en niet een van de twee betrokkenen. 

Laat staan de dader.

Hij vertelde dat hij de kamer was zijn ex was binnengedrongen en dat ze een gesprek hadden. Plots zou Laura vanachter de bank een mes hebben gepakt, waarmee ze hem had bedreigd. In de worsteling die daarop ontstond, had zij zichzelf in de hals verwond.

Toen ging hij door het lint, vertelde hij. Mede door de xtc, ketamine en joints die hij de vorige nacht had gebruikt. Die nacht had hij Laura ook al gestalkt.

Kortom: noodweer, edelachtbare. Het was haar eigen schuld.

De Officier van Justitie had zo zijn twijfel. Waarom droeg M. dan operatiehandschoenen? Die had hij buiten al aangetrokken.

En waarom telde de patholoog-anatoom dan 26 steekwonden en veertien snijwonden?

Noodweer?

En hoe kwam een mes uit het messenblok van M. achter de bank van Laura. Haar huisgenoten hadden het mes nog nooit gezien.

Het OM eiste 18 jaar + tbs. 

In zijn laatste woord noemde Zamir M. het strafdossier een compleet fantasieverhaal. Dat zal, maar de rechtbank veroordeelde hem wel tot 15 jaar en tbs.

In hoger beroep legde M. de schuld nog sterker bij het slachtoffer dan in eerste aanleg. Het bracht het OM niet tot een andere eis: 18 jaar en tbs.

En de rechtbank niet tot een andere uitspraak: 15 jaar en tbs.

Daders/verdachten

NaamSam G.
Geboren
Overleden
 17,8
KNMI De Bilt – 11-07-2018

Labels

Bijgewerkt: 09-01-2021 12:32

Reacties (0)

Log in om te reageren