Vlaardingen: man doodgestoken

Datum
donderdag 15 december 2016
Adres
Schiedamseweg
Plaats
Vlaardingen

De steekpartij vond plaats in kapperssalon M Style, waar het slachtoffer - de 28-jarige Erkan Çoban - werkte. Hij wist nog naar het koffiehuis Zümrüt twee deuren verderop te lopen, maar zeeg daar ineen en overleed. 

De dader kon ter plaatse worden aangehouden, Onur S. (18). Hij was bevriend met het slachtoffer, dat een vrouw en een kind naliet.

Deskundigen oordeelden dat S. tijdens de daad volledig ontoerekeningsvatbaar was. Hij is schizofreen en had van het slachtoffer 'feestpillen' (xtc) gekregen. Na inname dacht hij de zijn vriend hem wilde vermoorden. 

Nadien leefde hij nog dagen in een waanwereld. De zaak moet nog voorkomen.

Het is de vijfde moord in Vlaardingen sinds 2010.

Het is de tweede moord op de Schiedamseweg in een paar jaar tijd. In 2011 werd Goran Drobarov (28) uit Macedonië in een belwinkel naast M Style gedood door een kogel die was bestemd voor de eigenaar. Vier mannen wilden de winkel overvallen, maar de eigenaar bukte op het beslissende moment. De schutter - Giovanni J. alias Tito - werd vier weken later zelf doodgeschoten bij de schietpartij op de Antillen, waarnaartoe hij was gevlucht. De drie andere daders waren Ludson, zijn broer Ludgardo en Adones. Zij zitten nog vast.

En op 8 maart 2008 werd de 56-jarige Haroen Lalmohamed door zes, zeven mensen thuis overvallen en door de 29-jarige Jimmy M. verstikt. Roof was het motief. Maar dat was op de Schiedamseweg in Rotterdam.

Slachtoffers

NaamErkan Çoban
Geboren
Overleden15 dec. 2016
 5,9
KNMI Rotterdam – 15-12-2016

Labels

Bijgewerkt: 22-07-2018 14:16

Reacties (0)

Log in om te reageren