Wapenvondst gelinkt aan liquidatie Samir Jabli

Datum
maandag 1 december 2014
Adres
Hendrick de Keyserlaan
Plaats
Amersfoort

De acht mannen die medio 2015 werden aangehouden nadat de politie in garageboxen in onder meer Nieuwegein kalasjnikovs, handvuurwapens, een handgranaat en veel munitie had gevonden, worden verdacht van betrokkenheid bij de liquidatie van Samir Jabli (38) op 1 december 2014 te Amersfoort. Jabli werd doodgeschoten terwijl hij voor het huis van zijn ouders in de Hendrick de Keyserlaan in zijn BMW zat. Hij stond bekend als ripper en gewelddadig: hij had eens iemand in zijn hoofd geschoten die hem had geript.

Bij een van de acht mannen - ze behoren tot de geweldstak van een criminele organisatie die miljoenen met drugshandel verdient/verdiende - werden thuis aantekeningen van betalingen gevonden. Forse bedragen, van 40.000 tot 100.000 euro. Toevallig - of niet, natuurlijk - zijn de data waarop die betalingen werden verricht ook de data waarop liquidaties werden uitgevoerd.

Bovendien bespraken de mannen in afgeluisterde telefoongesprekken verschillende liquidaties en zagen rechercheurs tijdens observaties dat ze peilbakens onder de auto's van doelwitten plaatsten.

De betalingen golden volgens justitie de mislukte aanslag op Rinus Moerer en de geslaagde aanslag in diezelfde Rinus Moerer, op 14 april 2014. Een tweede betaling gold de liquidatie van Jabli, die overigens kort voor zijn dood de politie meldde dat hij gevolgd werd. Twee van de mannen die nu terechtstaan werden toen door de politie gecontroleerd.

Een derde liquidatie waar justitie de groep van verdenkt is die op de 22-jarige Marokkaan Mohammed Alarasi op 20 januari 2014 in Amersfoort. Vermoedelijk werd Alarasi toen aangezien voor Jabli, die in Amersfoort woonde.

Slachtoffers

NaamSamir Jabli
Geboren1976
Overleden1 dec. 2014
 1,5
KNMI De Bilt – 01-12-2014

Bijgewerkt: 14-01-2016 14:14

Reacties (0)

Log in om te reageren